’116 rosé

Bodega Iniesta sijaitsee sijaitsee D.O. Manchuelan sydämessä
Cabriel- ja Júcar-jokien välisessä hedelmällisessä jokilaaksossa,
Albaceten maakunnassa Fuentealbillan kylässä – noin 100km
Valenciasta sisämaahan.

Bodega Iniesta sijaitsee sijaitsee D.O. Manchuelan sydämessä Cabriel- ja Júcar-jokien välisessä hedelmällisessä jokilaaksossa, Albaceten maakunnassa Fuentealbillan kylässä – noin 100km Valenciasta sisämaahan.
Tilan on perustanut vuonna 1990 Espanjan jalkapallomaajoukkueen ja FC Barcelonan kapteenin sekä jalkapallolegendan Andres Iniestan isä , José Antonio Iniesta. Tila tunnetaan
laatuviineistä, erittäin kehittyneista viinintuotantometodeista ja huippuenologeistaan, vaikka se on tuottanut omia viinejään vasta vuodesta 2010.
Bobal on punainen viinirypäle, Valenciasta Espanjasta. Pääasiallisesti sitä viljellään Utiel-Requenassa ja Manchuelassa, jossa valtaosa viiniviljelmistä on Bobalia. Bobalia kasvatetaan yli 100 000 hehtaarin alueella. Bobal viihtyy parhaiten korkeammilla rinteillä noin 800 metriä merenpinnan yläpuolella. Bobal rypäleen luultiin jo kadonneen, mutta nyt se
elää uutta tulemistaan. Nimensä Bobal on saanut latinan Bovale –sanasta, joka tarkoittaa härän pään muotoa.
Bobal on vaikea kasvattaa, sillä yksittäiset rypäleet kypsyvät eri aikaan ja niiden koko vaihtelee suuresti. Kun rypäleen kasvatus onnistuu, syntyy hyvin kehittynyt, elegantti ja persoonallinen viini. Bobal viinit ovat intensiivisen värisiä, hapokkaita, matalaalkoholisia ja raikkaita.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “’116 rosé”

Oletko täyttänyt 18?

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujen toimivuutta.
Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivujen selaamista.