ai8 premium

Bodega Iniesta sijaitsee sijaitsee D.O. Manchuelan sydämessä Cabriel- ja Júcar-jokien välisessä hedelmällisessä jokilaaksossa, Albaceten maakunnassa Fuentealbillan kylässä – noin 100km Valenciasta sisämaahan.

Tilan on perustanut vuonna 1990 Espanjan jalkapallomaa-joukkueen ja FC Barcelonan kapteenin sekä jalkapallolegendan Andres Iniestan isä , José Antonio Iniesta. Tila tunnetaan laatuviineistä, erittäin kehittyneista viinintuotantometodeista ja huippuenologeistaan, vaikka se on tuottanut omia viinejään vasta vuodesta 2010.

Syrah on Cabernet Sauvignonia tummempi ja sisältää suuren määrän terveysvaikutuksiltaan positiivisia antioksidantteja. Siitä valmistetaan kenties maailman tummimmat punaviinit. Sen maussa on tummia hedelmiä, sekä runsaasti makeaa mustikkaa aina suolaisiin oliiveihin asti. Syrahin maku alkaa voimakkaalla ryöpyllä eri makuja, joiden hiljalleen liuetessa tilalle tulee voimakaan mausteinen jälkimaku. Voimakkaan alkumaun vuoksi Syrahia sekoitetaan usein muiden rypäleiden kanssa joilla tätä ominaisuutta ei ole (esim. Cabernet Sauvignon, Tempranillo). Tämä tekee sekoiteviineistä tasapainoisempia ja täydempiä maultaan. Perinteisen sekoite Syrahin kanssa on ranskalaisten Côtes du Rhône sekoite, jossa Syrah saa kaverikseen kevyen Grenachen.

Maailman yleisimmän punaviinin valmistukseen käytettävän rypäleen paikasta Merlotin kanssa kilpaileva, Cabernet Sauvignon ei paljoa esittelyjä kaipaa. Sen hyvin pienet ja sitkeäkuorisista rypäleistä tuotetaan pitkäikäisiä ja aromirikkaita viinejä. Tälle rypäleelle on ominaista myös tanniinisuus, joka johtuu rypäleiden runsaasta siementen määrästä. Tätä tanniinisuutta loivennetaan usein verrattain pitkällä (yli 12kk kestävillä) tammitynnyröinnillä sekä pullokypsytyksellä. Rypäle on helppo tunnistaa sille ominaisesta erittäin voimakkaasta mustanviinimarjan tuoksusta. Cabernet Sauvignon viinit vaihtelevat suurestikin viljely maaperän ja ilmaston, viinin valmistustyylin ja sekä kypsytystyylien johdosta.

Vaikka Petit Verdot yhdistetään Bordeaux-alueeseen, ei se ole kuitenkaan sieltä peräisin vaan erittäin todennäköisesti Pyreneiltä (Pyrenees-Atlantiques). Rypäle on parhaimmillaan sekoitteissa jälkimaun pituutta ja voimakkuutta korostavana parfyymisten marjamaisten ja kukkamaisen yrttimäiset aromien ohella. PV antaa nuoriin viineihin modernilla tekniikalla nuoruuden hedelmäisyyttä ja pyöreyttä. Ensimmäinen maininta lajikkeesta Bordeaux’ssa on vuodelta 1736. Suurimman suosion Euroopassa PV on saavuttanut Bordeauxin ohella kuumassa Espanjassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ai8 premium”

Oletko täyttänyt 18?

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujen toimivuutta.
Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivujen selaamista.