ai8 tinto

Bodega Iniesta sijaitsee sijaitsee D.O. Manchuelan sydämessä Cabriel- ja Júcar-jokien välisessä hedelmällisessä jokilaaksossa, Albaceten maakunnassa Fuentealbillan kylässä – noin 100km Valenciasta sisämaahan.

Bodega Iniesta sijaitsee sijaitsee D.O. Manchuelan sydämessä Cabriel- ja Júcar-jokien välisessä hedelmällisessä jokilaaksossa, Albaceten maakunnassa Fuentealbillan kylässä – noin 100km Valenciasta sisämaahan.

Tilan on perustanut vuonna 1990 Espanjan jalkapallomaajoukkueen ja FC Barcelonan kapteenin sekä jalkapallolegendan Andres Iniestan isä , José Antonio Iniesta. Tila tunnetaan laatuviineistä, erittäin kehittyneista viinintuotantometodeista ja huippuenologeistaan, vaikka se on tuottanut omia viinejään
vasta vuodesta 2010.

Tempranillo on aikaisin kypsyvä lähes musta ja paksukuorinen rypälelajike. Siitä tehtävät viinit ovat syvän rubiinin punaisia ja erittäin aromikkaita missä kotoisin lämpimiltä kasvualueilta. Tästä rypäleestä valmistetut viinien aromit ja maut ovat tyypillisesti mustia marjoja, luumua, vaniljaa, sekä yrttejä.

Syrah on Cabernet Sauvignonia tummempi ja sisältää suuren määrän terveysvaikutuksiltaan positiivisia antioksidantteja. Siitä valmistetaan kenties maailman tummimmat punaviinit. Sen maussa on tummia hedelmiä, sekä runsaasti makeaa mustikkaa aina suolaisiin oliiveihin asti. Syrahin maku alkaa voimakkaalla ryöpyllä eri makuja, joiden hiljalleen liuetessa tilalle tulee voimakaan mausteinen jälkimaku. Voimakkaan alkumaun vuoksi Syrahia sekoitetaan usein muiden rypäleiden kanssa joilla tätä ominaisuutta ei ole (esim. Cabernet Sauvignon, Tempranillo). Tämä tekee sekoiteviineistä tasapainoisempia ja täydempiä maultaan. Perinteisen sekoite Syrahin kanssa on ranskalaisten Côtes du Rhône sekoite, jossa Syrah saa kaverikseen kevyen Grenachen.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ai8 tinto”

Oletko täyttänyt 18?

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujen toimivuutta.
Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivujen selaamista.