Bodegas Nodus

Adolfo De Las Herasin perhe on perustanut tilan vuonna 1985. Perhe vaalii perinteitä ja yhdistää niihin huippumoderneja valmistusmetodeita tuottaakseen alueen laadukkaimpia luomuviinejä.


Bodegas 

Noduksen viinitila sijaitsee Valencian länsipuolella Utiel-Requenan tai DO Valencian viinialueella, Caudete de las Fuentes kylässä. Noduksen 600-800 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan viininviljelyalueen viljelyolosuhteet ovat Espanjan kärkitasoa. Kasvukauden ilmasto on tarkoituksenmukaisen vaihtelevaa ja maaperä kalkki – tai silmiinpistävän punaista kalkki-saviperäistä maa-ainesta, jossa köynnökset eivät tuota “ylikasvua” vaan hyvin konsentroituja rypäleitä.

Tilan viininviljelypinta-alasta 70-80% kasvaa Espanjan kolmanneksi ja Utiel-Requenan yleisintä rypälettä, Bobalia. Bodegas Noduksen vanhimmat Bobal-köynnökset ovat jo n 50 vuotta vanhoja ja tuottavat nuorempia köynnöksiä tasalaatuisemmin rypäleitä.

De la Heraksen perhe vaalii perinteitä ja yhdistää niihin huippumoderneja valmistusmetodeita tuottaakseen alueen laadukkaimpia orgaanisia luomu- ja vegaanisia viinejä.

80-luvulla perhe oli pioneeri ryhtyessään viljelemään alueella yleisempien rypälelajikkeiden lisäksi alueelle aiemmin vieraita Merlot & Cabernet Sauvignon lajikkeita. Perhe oli myös alueen ensimmäisiä luonnonmukaisesti viljeltyjen laatuviinien tuottajia. 90-luvun loppuun tultaessa perhe oli kasvattanut viljeltävien lajikkeiden määrää mm. Syrah, Chardonnay, Cabernet Franc, Moscatel, ja Macabeo rypäleillä.

Viinitilan pää- ja tuotantorakennukset sijaitsevat viljelyalueiden keskellä. Bodegas Noduksen tuotanto-olosuhteet viinialueen modernimpia. 90% viinitilan tuotannosta on luomukasvatettua, joista noin 50% tuotetaan luomusertifikaatin viinejä ja tästä 20% vegaanisen sertifioinnin saaneita viinejä. 

Tänä päivänä Bodegas Noduksen mailla kasvaa yli 400.000 köynnöstä, joiden ikä vaihtelee 15 ja 55 vuoden välillä. Nämä köynnöksen tuottavat vuosittain keskimäärin 1,4 miljoonaa kiloa luomukasvatettuja viinin valmistukseen kelpaavia rypäleitä . 

Verkkosivusto: https://bodegasnodus.es

Leipäteksti tähän

bodegas-nodus

Oletko täyttänyt 18?

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujen toimivuutta.
Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivujen selaamista.