Casa Cadaval

400 vuotta historiaa, sukupolvien mittaisia viininvalmistusperinteitä ja modernia osaamista

PORTUGAL | TEJO

Nyky-Suomea hallinnut Ruotsin suurvalta jakoi Suomen lääneihin, Suomen ensimmäinen yliopisto perustettiin Turkuun, Agraan valmistui Taj Mahal niminen mausoleumi ja Westfalenin rauhansopimus allekirjoitettiin, oli vuosi 1648. Tällöin asettui myös noin 60 km Lissabonista koiliseen Tejo-joen rannalla sijaitsevaan kuninkaallisiakin asuttaneeseen Mugen Palatsiin taloksi D. Nuno Álvares Pereira de Melo (Tentúgalin 5. Kreivi, De Ferreiran 4. Markiisi ja Cadavalin 1. Herttua) ja aloitti Cadavalin suvun nyt jo lähes 400 vuotta kestäneen hallinnan nykyisen Casa Cadaval tilan alueella.

Tilaa johtaa nykyisin Cadavalin sukuun kuuluneelta äidiltään asemansa perinyt Schönbornin ja Wiesentheid Kreivitär, Teresa Schönborn, tilan jo viides peräkkäinen naisjohtaja. Nykyään massiivisella 5400 hehtaarin tilalla harjoitetaan maa- ja metsätaloutta laajasti sekä tila tunnettaan myös maailman suurimpana Lucitano-hevosten kasvattajana. Tilalla viininviljely on ehkä siihen käytettyyn 45 hehtaarin maa-alaan nähden kuriositeetti, mutta muuten arvioiden tätä Casa Cadavalin alkuperäistä ansaintaa vaalitaan kruunun jalokivien lailla ja se onkin saanut ansaitusti laajaa arvostusta tuottamista viineistään.

Casa Cadaval sijaitsee Tejon viinialueella, joka vuoteen 2009 asti tunnettiin nimellä Ribatejo. Alue on yksi Portugalin vanhimmista viininkasvatusalueista, jonka historia juontaa juurensa aina Roomalaisten aikakaudelle. Tejon viinialuetta hallitsee Tejo-joki, joka on aikojen saatossa aina näihin aikoihin asti näytellyt isoa roolia ilmaston kuin talouden näkökulmista. Jokilaakson hedelmälliset penkat ja rinteet muodostava täydelliset olosuhteet viinin viljelylle. Alueen lämmin, mutta meren vaikutuksesta vaihteleva ilmasto yhdistettynä monipuoliseen maaperään tuottavat rypäleisiin luonnollisesti korkean hapokkuuden, joista tuotetaan erittäin tasapainoisia, raikkaita ja hedelmäisiä viinejä.

Tilalla viljellään mm. Aragonez, Touriga Nacional, Trincadeira, PInot Noir, Merlot, Carbernet Sauvignon,  Viognier, Arinto, Fernao Pires, ja Riesling rypäleitä, joista esimerkiksi tilan PInot Noir -rypäleet kasvavat Portugalin vanhimmissa, yli 100 vuotiaissa, köynnöksissä.

Verkkosivusto: http://www.casacadaval.pt

casa-cadaval

Oletko täyttänyt 18?

Käytämme evästeitä parantaaksemme sivujen toimivuutta.
Hyväksyt evästeiden käytön jatkamalla sivujen selaamista.